Fairpaly golf & Spa Resort

Nordpoolens senaste tillskott i Spanien.

Letar du efter ett resmål som bjuder på lite mer där kvalitet är viktigt då är detta något för dig.
Fairplay erbjuder en golfbana i toppklass och ett hotell med spa som levererar det man förväntar sig.

Golfen

Banan är skapad av ett samarbete mellan flera proffs och har bland annat ritats av arkitekten Baron Paul Rolin, en före detta partner till Robert Trent Jones. Sedan dess har banan renoverats och piffats upp för motsvarande 20 miljoner kronor och har exempelvis fått helt nya greener. Målsättningen har hela tiden varit en riktigt bra resortbana som man verkligen njuter av att spela snarare än en alltför svår mästerskapsbana. Resultatet är en mycket underhållande par 73-bana med fem stycken par 5:or. Planerat på toppen av ett ”berg” gör att utsikten är underbar i vissa vinklar. Banan relativt flack och lätt att gå, naturen är lummig och korkekarna många. Det är enkelt att känna igen sig från tjuren Ferdinand på jul tvn.
Signaturhålet hål 13 en par 5:a, med ett strategiskt vattenhinder framför greenen. Personlig favorit är dock hål 10, en par 3:a som endast mäter 130 meter från gul tee, högt belägen med dagens utsikt över La Jandadalen.

Boende

Både hotell och golfbana genomgick en större renovering 2018. När man kommer in genom hotellets entré, möts man av en stor luftig reception. Den känns varm och inbjudande med sina panoramafönster ut över La Janda-dalen som har något så udda som enorma risfält. På våningen under receptionen ligger en stor spaavdelning som delar dessa vyer. Standardrummen ”Double Superior” är på 36 m², alla med en kombination av modern design och färgstark atmosfär, bäst beskriven som ”diskret lyx”. Rummen är exempelvis utrustade med king size-sängar, internationella tv-kanaler, trådlöst internet och badrum med separat bad och dusch. Detta är ”vårt” val av boende man kan absolut byta upp sig om man så önskar det finns både mini och fullvuxna sviter.

Hotellet har fem restauranger varav tre är öppna under vintern. På restaurangen Mar de Campo serveras à la carte-rätter i en skön atmosfär, där man blandar internationella rätter med det lokala köket specialiteter. I den trevliga bufférestaurangen Los Acebuches bjuds gästerna på en härlig utsikt över golfbanan. Golfrestaurangen kallas som på så många andra golfbanor för det 19:e hålet, eller som det heter på spanska – Hoyo 19. En mysig och perfekt placerad restaurang med en härlig terrass ut mot greenerna på både hål 9 och 18. Här avslutar man gärna dagens runda med en god måltid ackompanjerad av en svalkande dryck från den omfattande dryckesmenyn.

Vår nyhet inför 2023

Här bor man på golfbanan men ändå bara en kort promenad (15min) från genuint spanskt samhälle och kulltur om man önskar variera dagarna med mer än golf !!
Fairplay har kommit till oss som en förlängning av Alboran, vårt upplägg på plats kommer att kännas igen med förbokade start block och 2 tävlingar per vecka. vi kommer ha personal på plats här liksom på övriga resmål när vi har en grupp stor nog för tävlingar (ca 10 pers) Fairplay är en 5 stjärniga resort så kvalitet är en självklarhet.

I priset ingår golf alla dagar utan ankomst och avresedagen. Halvpension frukost och middag (ingen middags dryck inkulderad)
Golfvagnen ingår alla speldagar.
Välkomstdrink och en Alacartmiddag.

Hur bokar jag?

  1. Välj ankomstdatum

  2. Välj önskad längd på vistelse/boende

    Du väljer längd i rullistan.

  3. Pris visas

  4. Gå vidare och kontrollera tillgänglighet!

  5. OBS! Titta under Villkor vid frågor och funderingar.