Title Image

Information 2

Information Nr 2 – Allmän Information
Hej Nordpoolare!
Välkommen och tack för att du valt att resa med Nordpoolen. Vi önskar dig en trevlig golfsemester, med förhoppning om att du får träffa många nya/gamla, trevliga gäster och får minnesvärda golfupplevelser.

Vi hoppas att informationen i detta brev ger dig svar på de flesta av dina frågor samt ger dig möjlighet att planera för att få ut så mycket som möjligt av vistelsen.
På bokningsbekräftelsen och slutfakturan framgår vilka datum som du har bokat. Blir det någon ändring, så är det mycket viktigt att du genast meddelar oss via e-post info@nordpoolen.nu .
Vi började med Longstayresor 2006-2007, så detta blir Nordpoolens elfte säsong. Sedan vi började så har vi alltid frågat oss hur vi kan göra saker bättre inför nästa säsong. Vi hoppas att vi kommer att lyckas med det även denna säsong.

Resedokument
Du behöver inget kvitto för bokat boende eller golf. Vänligen legitimera dig med pass i receptionen. Har ni bokat transfer, kommer busschauffören att ha en lista där ert namn finns med. Er egen bekräftelse på bokad transfer, är slutfakturan som skickas ut ca 50-40 dagar före ankomst. Kontrollera också att ert pass är giltigt under hela vistelsen som ni har bokat.
Kom också ihåg att ta med ett speciellt patientkort som gäller i EU. Du beställer det av Försäkrings-kassan. Där kan pensionärer som reser till Spanien också beställa ett särskilt pensionärsintyg som komplement till EU-kortet. Intyget kan ge dig rätt till kostnadsfria läkemedel i samband med nödvändig vård samt rabatt på vissa museer. Ta även med dokument angående din reseförsäkring samt kontaktinformation till försäkringsbolaget.

Bagage
Reser man ner med flyg, så måste man planera noga när man packar för att inte få övervikt. Packa alltid värdesaker, ett ombyte och viktiga mediciner i handbagaget. Bagageförseningar på flygen är mycket vanliga, speciellt vid mellanlandning i Madrid och Barcelona.
Finns det möjlighet, så ta med typiskt skandinaviska köksredskap så som diskborste och osthyvel. Ta gärna med några dukar, ljusstakar och foton på nära och kära för att få det lite mera hemtrevligt. Många långtidsgäster som har plats väljer att ta med sitt duntäcke med påslakan, eftersom de i södra Europa använder filtar istället för täcken. Pocketböcker, tofflor och bärbar dator med DVD filmer höjer trivselnivån för många. Kom ihåg en grenkontakt, eftersom det alltid är dåligt med vägguttag i spanska lägenheter. Observera att jeans inte är tillåtna på golfbanan. Gäster som deltar i vårt nyårs-firande brukar klä upp sig. De flesta män har kavaj och slips, men det är absolut inget tvång. Vi rekommenderar alla att ta med solkräm för att skydda näsa och öron. Vintersolen är mycket stark.

Ankomst
Incheckning sker på olika vis på våra resmål. Därför ska du som resenär alltid meddela oss tidpunkt för din ankomst. Till din e-post kommer information som heter ”Information 3 – Ankomstbrev”, som bifogas din slutfaktura. Där finns en förklaring på procedurer för incheckning för just det resmål som du har bokat, samt annan specifik och viktig information för resmålet, som adress och GPS koordinater. När ni checkar in, så får ni ett välkomstbrev, ”Information 4”. Har ni inte fått informationsbrevet, så fråga efter brevet i receptionen, som kan hjälpa er få kontakt med vår personal.
Vänligen kom till första informationsmötet efter er ankomst för att få information om golf och tävlingar, närområdet runt resmålet, rutiner för boendet samt träffa vår personal. Tidpunkten för nästa välkomstmöte finns i brevet.

Kontakt med familj och vänner
I e-posten ”Information 3 – Ankomstbrev” finns postadress till ditt boende som du kan använda för eftersändning av post samt telefonnummer som familj och vänner kan kontakta dig på.
Vi rekommenderar dig som har en egen bärbar dator att installera Skype innan du åker hemifrån. Då ringer du nästan gratis till familj och bekanta som har fast telefon där hemma. Är dina vänner och familjemedlemmar också Skype användare, så är samtalet helt gratis.
När det gäller att skicka e-post från Spanien, så går det sällan att använda en vanlig Skandinavisk SMTP såvida man inte har egen domän. Många blir frustrerade när de inte kan skicka från sin Outlook, som de gör hemma. Ta med ditt passord och användarnamn som hör till ditt e-postkonto för att använda leverantörens Web mail, alternativt ta kontakt med din internetleverantör och be om en SMTP som fungerar utomlands. Många väljer att öppna ett nytt Gmail konto istället. Vet du inte hur man installerar Skype eller hur man får en gmail.com adress, fråga familj och vänner om hjälp i god tid innan du reser.
Många gäster som önskar använda internet överallt, köper ett mobilt internet från Orange, Vodafone, Movistar eller något annat mobilföretag. Det brukar kosta ungefär 30-40 EUR för USB-sticket och cirka 1-3 EUR per dag.
Vill du köpa ett spanskt kontantkort till mobilen (tarjeta prepago), så kan dina vänner ringa till dig i Spanien utan att det kostar dig något. Är din mobil låst till en speciell mobiloperatör, så måste den först låsas upp. Ta kontakt med din mobiloperatör om du inte vet om telefonen är låst eller inte. Är mobilen låst, så kan du istället köpa en ny spansk mobil, låst till en viss operatör, inklusive ett kontantkort för drygt 25 EUR.
Meddela alltid vår personal på plats om du skaffar ett spanskt nummer, där vi kan nå dig!

Övrigt
I samband med informationsmötet får du besked om aktiviteter och utflykter under din golfsemester. Vi använder också vår informationstavla och informationspärmen för att kommunicera med alla våra gäster.
Många gäster tar chansen att förbättra sin golf under vistelsen. På nästan alla resmål finns kunniga golftränare som erbjuder privatlektioner, spellektioner och kurser.
I välkomstbrevet som ni får vid ankomst finns det en vägledning angående vem ni ska kontakta vid olika problem, så att de får en så snabb lösning som möjligt. Skulle det uppstå ett allvarligt problem eller att ni har några klagomål, så vänligen ta kontakt med oss. Du kan alltid nå oss via info@nordpoolen.nu. Skulle ni trivas bra, så vill vi väldigt gärna höra det. Vi uppskattar väldigt mycket ett inlägg i vår gästbok på hemsidan!
Trevlig resa och välkommen till det Soliga Spanien!
Varma hälsningar,

Johan Persson
Nordpoolen Golf S.L.