Närområde

Närområdet och Marknader

Golfbanan heter Alboran Golf, den ligger i området El Toyo. El Toyos bostadsområden byggdes upp för att hysa deltagarna i 2005 års Olympiska Medelhavsspel.

Retamar är den lilla byns namn öster om El Toyo, 3 km lång och endast ett par hundra meter bred. Den sträcker sig från huvudvägen N-344 ned till havet och strandpromenaden. Den består av villaområden och bostadskomplex och har ett antal affärer, barer, restauranger och några butiker. Restauranger(4-5 st) och barer(8-9 st) ligger huvudsakligen där huvudgatan Paseo del Toyo möter strandpromenaden.

I Retamar ligger dessutom ett större modernt privatsjukhus, som öppnade år 2005. Närheten kan kännas som en stor trygghet.

El Toyo och Retamar har väldigt bra cykelbanor, så cykel är ett bra alternativt färdmedel till golfklubb och affär.

 

Från lägenheterna är det ca 1400 meter till golfklubben. Vi rekommenderar dock att man har bil på detta resmål, för att vara mer rörlig, men det är absolut inget måste.

 

Almeria centrum ligger endast 14 km bort, med bussförbindelser 1-2 ggr/timme från Retamar. Busslinje 30 in till Almeria har busshållplats 4-500 meter från hotellet eller lägenheterna. I Almeria får man storstadspuls och kan ströva omkring i den charmiga gamla delen av staden, med ett myller av trånga gator och mysiga torg. Tapasbarer, cafeér, restauranger finns överallt!

Nationalparken Cabo de Gata gränsar direkt till Retamar. Här kan man vandra längs stigar i den vilda terrängen i timtal, man kommer till havsvikar med kristallklart vatten, faktiskt bland de renaste vatten man kan finna i Medelhavet. Dykare har här ett eldorado. I parken finns 1100 olika arter, merparten är olika fåglar.

 

Vill man se sig om i övriga delen av Andalusien ligger motorvägen mellan Malaga och Alicante bara 5km bort. Då tar du dig lätt upp på snöklädda toppar i Sierra Nevada, till Alhambraslottet i Granada eller utforskar byarna i Alpujarrabergen på Sierra Nevadas sydsluttningar.

Spanska delikatesser och livsmedel finns inom gångavstånd. Några restauranger, butiker, café och strandpromenad.

Marknadsdagar och Fiestas

Lokala marknader finns på olika platser olika dagar. Där hittar ni kläder, skor, tyger, frukt och grönsaker och mycket annat. Kom ihåg att prova pruta, men gärna med ett leende. Marknaderna är oftast öppna från morgonen till klockan 14.
Tänk på att marknaderna är väldigt populära med massor av folk. Därför en bra plats för ficktjuvar. HA INGA PENGAR OCH VÄRDESAKER I ÖPPNA FICKOR!

I Almeria finns en stor marknad. Den finns bredvid fotbollsstadion, varje tisdag och fredag, mellan 09:00 och 14:00.
I Vicar (vid stora genomfarten) är marknaden varje söndag, mellan 09:00 och 14:00.
I Roquetas de Mar (vid Gran Plaza, mot havet) är marknaden de första 3 torsdagarna i varje månad mellan 09:00 och 14:00
Klicka HÄR för att se Fiestas, karnevaler, påsktraditioner, lokala marknader