Golfen

Golfbanan och spelandet

”HÄLSOGOLF”  GOLF & SPA & GYM

Ett helt nytt koncept där vi tror att La Envia lämpar sig utmärkt. Spela golf så mycket du vill på bästa starttiderna, möjlighet att använd gymet för att träna upp styrkan och kom hem vältränad. Samt inte minst, njut av spa och total avkoppling.

 

Endast 15 minuters väg från Almeria ligger La Envia Resort i en dal. Resorten består av en 18-håls golfbana, hotell med exklusivt spa,  gym och inomhuspool samt privata lägenheter och villor. De lägenheter som vi använder ligger intill hål 9 och har utsikt över golfbanan eller hotellträdgården. Klubbhus, övningsområde, 1:a tee, gym och spa ligger inom 5 minuters gångavstånd. Förutom det som ingår i en spa-vistelse, erbjuds många separata behandlingar till extra kostnad.

 

Golfbanan ligger inbäddad mellan bergen. Den är inte så lång men ganska ”trixig”. La Envia har ett fint och trevligt klubbhus med bar, restaurang, klubbrum och utomhuspool där man träffas och umgås före och efter golfen men även de dagar man väljer att inte spela. I klubbrummet finns stor TV.

 

Golfbanan är 5.594 meter (från gul tee). Den är kuperad med spännande ondulerade greener. Man tar sig bäst runt med golfbil eller elvagn. Ni är garanterad golfbil 18 hål och fler hål i mån av tillgång och en extra avgift. Det kan vara tungt att dra vanlig golfvagn, men å andra sidan, orkar man, kommer man garanterat hem med bättre kondition.

 

På La Envia rekommenderar vi hyrbil. Även om affärer mm ligger på 5 minuters bilavstånd, går man inte gärna den trafikerade vägen som saknar trottoarer.

Er dagliga kontakt på La Envia är klubbens marknadsansvarige/Caddymaster Robert Majilton(engelsman). Han brukar på fredagar erbjuda våra gäster att följa med på en tapas-tur i Aguadulce. Han kommer att arrangera tävlingar två gånger/vecka samt kommer erbjuda er olika arrangemang och utflykter. Vår svensk- och  spansktalande personal är stationerade i Roquetas . Gratis bagförvaring i klubbhuset.

 

Det finns 2 övnings-greener, ett bra område för träning av närspel, en range delvis under tak. Tyvärr ligger rangen i en uppförsbacke och lämpar sig dåligt för att träna långa drivers. Övningsområdet ligger i anslutning till klubbhus och 1:a tee.

 

Golfspel på närliggande banorna Alboran och Playa Serena kan ordnas till rabatterade priser. Till Alboran tar det ca 20 minuter och till Playa Serena ca 25 minuter. Tryck här för att komma till golfklubbens egen hemsida, här för att kolla hotell/spa.

Panoramabild över golfbanan

Ytterligare panoramabild över banan.
Längst bort till höger ser man 9:ans green och lägenheterna skymtar bredvid på höger sida.