Golfen

Golfklubb Playa Serena

Första tee ligger på 5 minuters gångavstånd från hotellet, ingen bil behövs. Stor shop, drivingrange, chip- och puttinggreener.

Banan är 18 hål, par 72 och är en av de bästa i området. Den är välskött med bra finish, har marmorsand i bunkrarna, kortklippta fairways och bermudagräset kommer till sin rätt i semiruff och ruff. Enkel att gå, inga jobbiga backar.

 

Dom första 9 hålen är lite längre, men å andra sidan finns det fler vattenhinder på de sista 9! Det rullar ofta snabbt på greenerna. Totallängd 6070 meter från gul tee och 5174 från röd tee. Mellan hål 9 och 10 finns en underbar chiringuito(kiosk) där det är lätt att stanna för länge. Varma tapas och kalla öl hela dagen och till kanonpriser.

 

 

Man kan välja på två olika golfpaket: ”Hel Golf” eller ”Halv Golf”.

 

Hel Golf” innebär att ni är garanterade att få spela samtliga vardagar. Ni har förbokade starttider måndag-fredag. I helgerna spelar ni i mån av plats. Då kan det vara klubbtävlingar och lite svårare att komma ut, men 9-18 hål på eftermiddagen går ofta bra, åtminstone någon av dagarna. Då bokar man tid direkt hos Caddymaster.

 

Halv Golf” innebär 13 (12 i feb) speltillfällen per person och månad. Det innebär att Ni spelar på våra förbokade tider varannan dag måndag – lördag. Under våra mest bokade månader delas halvgolfare i två grupper (blå-röd) och blir då styrda till spel just varannan dag. Övriga månader finns större flexibilitet. Som halvgolfare har Du dessutom möjlighet att till en låg avgift (10€), gå ut 9 hål,  3 gratis 9hålsgreenfee per person och månad ingår. Alla greenfee är personliga och skall användas under bokningsperioden.

 

Starttider. Vårt huvudsakliga startblock är normalt 10.10 – 13.30, men vi har även ett morgonblock 07.30 – 07.54. På huvudblocket kommer vi att rulla alla starttider, för största möjliga rättvisa. Starttiderna på tävlingsdagar lottas dock alltid i GIT-systemet! Eftersom Playa Serena är en medlemsklubb, har även medlemmarna sina förbokade starttider, framförallt mellan 08.00-10.00.

 

Tävlingar. Helgolfare kan tävla 2-4 gånger per vecka beroende på vilken månad man kommer, halvgolfare alltid 2 gånger. Vi har dels en individuell tävling och dels en lagtävling varje vecka. Lagtävling kan vara bästboll, scramble, irish greensome etc. Genom den individuella tävlingen utses varje månad ”Månadens Golfare” både i Dam- och Herrklass.

 

Bagförvaring på klubben ingår i priset. 3-hjulig golfvagn kan hyras för 10€/mån. Väljer ni att ta med er egen vagn kostar det 10€ per månad att parkera den i garaget(dock max 30€). Golfbil 25€/runda eller 150-200€/månad. Inom närområdet, ca 50 minuters bilresa, finns totalt 7 golfbanor, där ni på de flesta har kraftiga rabatter på ordinarie greenfee. Klubbens restaurang hör till en av de bästa i Roquetas.