Title Image

Novo Sancti Petri närområde

Novo Sancti Petri
Novo Sancti Petri är en modern badort belägen en mil söder om den livliga småstaden Chiclana de la Frontera. Det är heller inte långt till den charmiga provinshuvudstaden Cadiz som ligger fyra mil bort. I Novo Sancti Petri kretsar livet kring sol och bad. Här finns flera större hotellkomplex, de flesta belägna direkt på stranden. Mitt i byn ligger ett köpcenter med butiker, restauranger och barer.
Utflyktsmål:
La Barrosa Beach
Den fina sandstranden La Barrosa Beach sträcker sig åtta kilometer lång från Sancti-Petri till tornet El Puerco. Stranden anses vara en av de bästa på den andalusiska kusten. Den första delen av La Barrosa har en vacker strandpromenad med barer, restauranger och ett köpcentrum. I slutet av strandpromenaden finner man en helt orörd strand utan faciliteter och kommers. En så kallad Compleio Atlantico, en vild strand.

Sherry – Triangeln
Mellan städerna Jerez, El Puerto de Santa María och Sanlúcar de Barrameda breder den s k sherry-triangeln ut sig. I alla tre städerna finns ett flertal bodegor som tar emot besök.

Chiclana de la Frontera
10 km från Novo Sancti Petri finner ni Chiclana de la Frontera som är en av de kända vita byarna ”Los Pueblos Blancos”.  Bara några få kilometer söderut, vid ”Cabo de Trafalgar”, besegrade den brittiska flottan den fransk/spanska flottan i ett historiskt sjöslag.

Utflyktsmål:
Ermita de Santa Ana
Kyrkan i Chiclana de la Frontera erbjuder en fantastisk utsikt. De t är den högsta punkten i området så du får en strålande utsikt över hela byn.

Mercado de Abastos
Mycket välbesökt och populär marknad i Chiclana de la Frontera.

Cadiz Stad
Cadiz ligger på en halvö som är flankerad av en åtta kilometer lång bred strand med kritvit sand. Spanjorerna själva har utsett stranden till en av landets bästa och staden kan dessutom stoltsera med mer än 3000 soltimmar om året.
Här finns långa tapas-stråk med havsdelikatesser, smala gränder med charmiga butiker samt flamenco och livemusik på otaliga barer. Stadens gamla del har präglats av allt från romare till morer under sin 3000-åriga historia och här finns en mängd sevärdheter att upptäcka.
Cadiz sägs vara en av Europas äldsta städer, grundad av feniciska sjöfarare för mer än tre tusen år sedan. Det var även från Cadizbukten som Columbus lättade ankar och under kolonialtiden strömmade varor som kryddor, exotiska växter och silver in i hamnen som då blev en av Europas rikaste.
Du tar dig med bil på 40 minuter till Cadiz från Novo Sancti Petri.
Utflyktsmål:
Torre Tavira
Som skydd för inkräktare restes över hundra vakttorn i området kring Cadiz. Det högsta tornet är Torre Tavira som är ett mycket populärt utflyktsmål. Väl uppe i tornet, 45 meter över havsytan, får man genom en speciell kamera en strålande utsikt med en 360° panoramavy över staden.

Catedral de Cádiz
Denna imponerande byggnad, som bjuder på en härlig arkitektur, är ett under som kombinerar olika stilar. Den är känd som den eviga domkyrkan som aldrig verkar ta slut och är man i Cadiz ska man absolut ta sig hit. Katedralen är dessutom en bra utgångspunkt för en promenad genom Gamla Stan.

Mercado Central och Plaza de Topete
Väl värt ett besök är också det så kallade blomtorget Plaza de Topete där du hittar Spaniens äldsta saluhall Mercado Central. En hektisk genuin spansk marknad.

Jerez de la Frontera
Staden som gett upphov till drycken sherry är förstås fullt av bryggerier, varav många är öppna för guidade turer med smakprov. Här finns också en berömd ridskola, Real Escuela Andaluz del Arte Ecuestre, som håller dressyruppvisningar varje dag. I maj arrangerar staden en stor fiesta, Festival de Jerez, som är ett bra tillfälle att se några av de största flamencoartisterna uppträda.

Arcos de la Frontera
I det grönskande höglandet nordöst om Cadiz ligger Arcos de la Frontera, en vacker liten stad hopkrupen på toppen av en bergsås. Med sina vita hus, slingrande medeltida gränder och fantastiska utsikt, är den väl värd en dags sightseeing.

Sevilla
Det tar knappa två timmar att åka buss från Cadiz till Sevilla, och väl framme väntar av en av Spaniens allra vackraste städer. Kvarteren kring katedralen och palatset Alcázar är ofta fullt av turister men ändå väl värda att besöka. Och runt hörnet väntar en stad full av atmosfär och skönhet.