La Envia

Golfbanan ligger inbäddad mellan bergen. Den är inte så lång men ganska ”trixig”
Boka nu

La Envia

La Envia är en förort till Almeria (solsäkrast i Spanien) och har en egen spännande golfbana.

Golfbanan är något kuperad så här ingår golfbil även om det inte är något krav!

Här ingår tillgång till Spa och gym, inomhus pool och utomhus pool.

Från hösten 2019 är det nya ägare till resorten, allt är renoverat.

Vårt boende är i lägenheter som tillhör hotellet, och ligger perfekt längs med hål 9. Balkong i sydläge. Utsikten varierar, men de flesta har en vacker vy över golfbanan. Från några balkonger ser man även havet. Gångavstånd till golfbanan; ca 1 minuter.(samtliga renoverade och ny möblerade 2019)

Lägenheterna är på ca60 m2 inkl balkong. Den består av entré, badrum(dusch) samt avskärmad sovavdelning med 2 separata sängar(oftast). En halvtrappa ned finns allrum med integrerat kök. Köket är välutrustat med kyl/frys (1.20/0.40), ugn, spis med 4 plattor, tvättmaskin, micro, kaffebryggare, brödrost, vattenkokare. I allrummet finns soffa, matbord, fåtölj. Utrustningen i lägenheten bygger på självhushåll. 

Elförbrukning: Det ingår förbrukning för ca 70€/månad (500kWh), vilket räcker till om man inte är en ”energi-slösare”. Därutöver debiteras 19 cent/kWh.

Städning:  Städning samt byte av lakan och handdukar 1 gång/vecka. vill man ha mer kan det köpas på plats tillägg 10 €/timme.

Pool: Utomhus / Inomhuspool finns i spa-avdelningen samt en större pool på hotellet.

TV-kanaler: BBC World, CNN, Sky News samt spanska kanaler.

Övrigt: I lägenheterna finns också hårtork, strykjärn.

Internet: Gratis WIFI. Täcker hotellets lägenheter, samt klubbhuset.

Golfbanan

Golfbanan ligger inbäddad mellan bergen. Den är inte så lång men ganska ”trixig”. La Envia har ett fint och trevligt klubbhus med bar, restaurang, klubbrum och utomhuspool där man träffas och umgås före och efter golfen men även de dagar man väljer att inte spela. I klubbrummet finns stor TV.

Golfbanan är 5.594 meter (från gul tee). Den är kuperad med spännande ondulerade greener. Man tar sig bäst runt med golfbil eller elvagn. Ni är garanterad golfbil 18 hål och fler hål i mån av tillgång och en extra avgift. Det kan vara tungt att dra vanlig golfvagn, men å andra sidan, orkar man, kommer man garanterat hem med bättre kondition.

Det finns 2 övnings-greener, ett bra område för träning av närspel, en range delvis under tak. Rangen ligger i en uppförsbacke och lämpar sig bäst till uppvärmning, långa drivers är bättre att slå på banan. Övningsområdet ligger i anslutning till klubbhus och 1:a tee.

Fakta och omdöme

En varierande kuperad golfbana med rolig layout. Frächa fina studios med kanon läge. Bra starttider och service.

Antal hål 18

Puttinggreen

Proshop

Golfbilar (bör förbokas)

Chippinggreen

Vagnhyra

Våra hotell i La Envia

La Envia-webb
HOTELL

La Envia

Här bor vi i studios (lägenhet med kök sovrum och vardagsrum allt i ett, en rymlig öppen planlösning)

Läget är kanon utmed 9ans fairway med en härlig utsikt, endast 3 min promenad från klubbhuset och vägg i vägg med pool området på vårt 5* hotell.