Roquetas de Mar

Den totala upplevelsen är oslagbar på detta resmål, nära till allt.
Boka nu

Roquetas de Mar

 I Roquetas finns allt inom gång avstånd. Från Arena Center är det ca 450m till golfbanan, 100m till affär/resturanggatan och havet ligger ytterligare 50m söderut.

Man behöver absolut ingen bil här, vill man shoppa finns det mesta inom gång avstånd.

Vill man ta sig till staden tar man lokalbussen som stannar utanför hotellen.

Samtliga hotell ligger i samma område.

Man kan välja på två olika golfpaket: ”Hel Golf” eller ”Halv Golf”.

Hel Golf” innebär att ni är garanterade att få spela samtliga vardagar. Ni har förbokade starttider måndag-fredag. I helgerna spelar ni i mån av plats. Då kan det vara klubbtävlingar och lite svårare att komma ut, men 9-18 hål på eftermiddagen går ofta bra, åtminstone någon av dagarna. Då bokar man tid direkt hos Caddymaster.

Halv Golf” innebär 13 (12 i feb) speltillfällen per person och månad. Det innebär att Ni spelar på våra förbokade tider varannan dag måndag – lördag. Under våra mest bokade månader delas halvgolfare i två grupper (blå-röd) och blir då styrda till spel just varannan dag. Övriga månader finns större flexibilitet. Som halvgolfare har Du dessutom möjlighet att till en låg avgift (15€), gå ut 9 hål. Alla greenfee är personliga och skall användas under bokningsperioden.

 Starttider. Vårt huvudsakliga startblock är normalt 10.10 – 13.30, men vi har även ett morgonblock 07.30 – 07.54. På huvudblocket kommer vi att rulla alla starttider, för största möjliga rättvisa. Starttiderna på tävlingsdagar lottas dock alltid i GIT-systemet! Eftersom Playa Serena är en medlemsklubb, har även medlemmarna sina förbokade starttider, framförallt mellan 08.00-10.00.

 Tävlingar. Helgolfare kan tävla 2-4 gånger per vecka beroende på vilken månad man kommer, halvgolfare alltid 2 gånger. Vi har dels en individuell tävling och dels en lagtävling varje vecka. Lagtävling kan vara bästboll, scramble, irish greensome etc. Genom den individuella tävlingen spelas både i Dam- och Herrklass.

 

Golfbanan Playa Serena

Första tee ligger på 7 minuters gångavstånd från hotellet, ingen bil behövs. Stor shop, drivingrange, chip- och puttinggreener.

Banan är 18 hål, par 72 och är en av de bästa i området. Den är välskött med bra finish, har marmorsand i bunkrarna, kortklippta fairways och bermudagräset kommer till sin rätt i semiruff och ruff. Enkel att gå, inga jobbiga backar.

Dom första 9 hålen är lite längre, men å andra sidan finns det fler vattenhinder på de sista 9! Det rullar ofta snabbt på greenerna. Totallängd 6070 meter från gul tee och 5174 från röd tee. Mellan hål 9 och 10 finns en underbar chiringuito(kiosk) där det är lätt att stanna för länge. Varma tapas och kalla öl hela dagen och till kanonpriser.

Bagförvaring på klubben ingår i priset. 3-hjulig golfvagn kan hyras för 22,5€/mån. Väljer ni att ta med er egen vagn kostar det 22,5€ per månad att parkera den i garaget(dock max 70€). Golfbil 25€/runda eller 200-250€/månad. Inom närområdet, ca 50 minuters bilresa, finns totalt 7 golfbanor, där ni på de flesta har kraftiga rabatter på ordinarie greenfee. Klubbens restauranghör till en av de bästa i Roquetas.

Fakta och omdöme

Här bokar man hela och halva månader (extranätter faktureras extra). Närheten och den totala upplevelsen är det som uppskattas mest av våra gäster. vi har alltid personal på plats vi har även vårt Almeria kontor här. En rolig kommentar som vi fått är ”ska man klaga på något så är strand promenaden alldeles för lång…”

Antal hål 18

Resturang

Driving range

Puttinggreen

Chippinggreen

Proshop

Golfbilar 

Hyrvagn

Våra boende i Roquetas de mar

Bahia Serena

Bahia Serena ligger på stranden Serena. Här finns en utomhuspool samt lägenheter med balkong och havsutsikt. Hotellet har även en bastu och ett fitnesscenter.

Hotel Arena Center

Hotel Arena Center är ett lägenhetshotell med 4 **** och är byggt 2003. Det ligger vägg i vägg med Neptuno och de båda hotellen håller i stort sett samma standard.

Hotel Golf Center

Golf Center är ett lägenhetskomplex bestående av ett större antal byggnader som var och en rymmer 12 lägenheter. Området kantas på 3 sidor av golfbanan

Hotel Neptuno

Hotellet ligger granne med Arena Center och är byggt 2003. 200 meter från strandpromenaden och 300 meter från golfbanan.